Остарявам... Уморени, годините
катерят се по хлъзгавите хребети
на дните, нагиздени със минало.
Катерят се, а сякаш падат преломни.
Смалявам се... Скована от тревогата,
по-малка се изправям пред минутите.
Тясно ми е някак, смалява се и стаята.
Задушно е, запушено е пред очите.
Отивам си... със другите напред и аз.
Пътувам с тях, забързана от плахост,
но вие не плачете, в сетния ми час
за мене само Господ ще изплаче.
ЧНГ!
Бъдете истински!
© Николина Милева Todos los derechos reservados