От земята е сила попила.
Пафти сребърни Майстор кове.
Тя дарява и Нежност и Милост.
Той в очите И вижда небе.
Няма Обич гроб и могила
и над нея не никне трева!
Млечен път се за нея разстила
и морето разпенва сълза.
Ако някога нейде откриете
два скелета нежно прегърнати,
стон не ронете! Може би ние
в маргарити и жита ще се върнем...
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados