29 ene 2013, 15:56

Песента на щурчетата 

  Poesía » Del paisaje
505 1 2

И пак е вечер в равнината.
И пъдпъдъците спотайват своя стон.
Щурчетата засвирват нежна песен.
Безшумно приближава скорпион.

 

Във мрака тихи сенки шепнат.

Промушва се потайно в миг сърна.

Светът се е самозапалил

от залеза на слънчева следа.

 

Една звезда на хоризонта светва.

Изгрява тя до синята луна.

Щурчетата засвирват тъжна песен,
прегърнати във своята самота.

© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??