16 oct 2009, 11:17

По късчета душата й мачкате 

  Poesía » Civil
736 1 20

Разделихте ли вече България.

Колко парченца още ви трябват

да достроите своите сараи

и в тях да оградите позора си.

 

Разделихте я. По тъкан свещена земя.

По късчета душата й мачкате.

Не оставихте ни гора, ни нивя,

а морето превърнахте в локва.

 

А градихме я дълго тази земя –

цели тринадесет века.

И я хранихме с добрите си длани,

от които сега я изтръгвате.

 

Няма да я дадем. Тя е една.

И всичко ни е прощавала –

и пороците, и общия срам.

Но предателство Тя не прощава.

 

В сърцата, с най-непокорния огън,

без да знаем сън и покой,

България непременно ще върнем -

на себе си,

                        на децата си

                                               и на внуците.

 

2007 г., Бургас

Весела ЙОСИФОВА

 

 

Моя страна, моя България!

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??