10 dic 2021, 21:58

Под повърхността 

  Poesía
299 2 6

Незримо зрънце в хладната земя,

от хиляди очи дълбоко скрито.

Расте и хубавее кротко под леда,

а песента му с вятъра се сплита.

 

Прикрита тъжна и ограбена душа,

която в замъци от болката се пази,

душа, потънала в удобната лъжа,

вместо фронтално Аза да прегази.

 

Страха, че ще изгуби този свят –

прегръдката му ледено фалшива.

Устните на този враг лъжи шептят,

отнема шанса ѝ да бъде жива.

 

Битка невидима между живота

и смъртта, но Истината носи сила.

Умира смело зрънцето във самота,

небесен дъх приижда и прелива.

 

Незримо зрънце в хладната земя,

от хиляди очи дълбоко скрито.

Расте и хубавее кротко под леда,

а песента му с вятъра се сплита.

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Скъпа Руми, споделеното от теб значи много, много за мен. Прегръщам те!
  • Твоите стихове винаги ми въздействат по един много специален начин, скъпа Мария, благодаря ти!
  • Благодаря, Вики!
  • Хубаво послание, добре предадено - индиректно и ненатрапчиво.
  • Благодаря много, Дари!
  • Много хубаво и наситено със смисъл
Propuestas
: ??:??