20 abr 2008, 15:40  

Погледни ги 

  Poesía » Otra
1405 0 42

Погледни ги, приличат на хора,

със премръзнали вятърни пръсти.

Тихо виещи вълци в очите им...

Преминаващ... набързо се  кръсти.

Погледни ги, не искат да дишат...

и го правят така... по неволя.

Всяка глътка е мъчно издишане,

като крясък: "Защо да се боря?"

Малък къшей... до утрото спомен

и бутилка догоре... с омраза.

Всеки ден заприличал на Помен,

а кашонът - накриво отрязан.

Тротоарът дребнаво подгизнал.

Тъмен ъгъл... безкрайна умора.

Във очите на други възкръсват...

Погледни ги... Приличат на хора!

© Кремена Стоева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??