28 ago 2023, 15:33

Понякога се случва и това... 

  Poesía » De amor
566 2 6

Понякога се случва и това ... ( Два различни сценария за Любовта)

 

вдъхновено от  https://otkrovenia.com/bg/stihove/kletva-v-hram-dusheven

І.

… И заблестя, като светулка. И заблестя, като звезда.

Като музика красива се разнесе по света.

И изпълнена с мечти, с благодарност, нежни чувства,

разширява се, блести храмът на душата. Влюбва се!

 

Доверява се, лети. Умиротворена става.

Сбъдва своите мечти. И Любов навред раздава.

И е лесно. И е просто. Добродетелна и жива.

Щом е истинска без фалш, любовта е тъй красива.

 

И витражите блестят. Всеки ден е празник в храма.

Пеят ангелите псалми любовта да продължава.

 

 

ІІ.

 

 

Но празен е храмът, дори и в неделя. Мрак е.  Догаря  последната свещ.

Никой не влиза. Паякът дреме в олтара,  като  в изхвърлена на бунището  вещ.

Цветята отдавна увехнаха вече. Витражите мръсни.  Потънали в прах.

Счупени… врязват се  и задават  въпроси. Как и и защо изоставена бях?

 

Душата – камбана. Пулсира, звъни.  Отлетялото щастие не ще се завърне.

Понякога  в мислите силно  крещи. Опитвам се своята рана с любов да превържа.

Рана дълбока и прясна, обилно кърви. Нежно с памук  я почиствам и тихичко пея.

Не спирам.  Назад не се връщам.  Налага се с раната  да живея!

 

Да живея трябва – без да скърбя! Да полетя отново  високо в простора.

Себе си да обичам! Своя  живот!  Да почистя  храма съвсем из основи.

Не спирам. Не моля!  Прощавам лъжи, неспазени клетви и  обещания. 

Щом така пожелал си …  върви. С добро те  изпращам без  колебание!

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Ники
  • Успех, Иренка!
  • Така си е, Ирен! ☺️🙃 Но второто също, когато компанията е била лоша, по-добре сам и “ Да полетя отново високо в простора.
    Себе си да обичам! Своя живот! Да почистя храма съвсем из основи.” Да обичаме себе си и да се правим щастливи също е важно, за да можем обичаме и направим щастливи и другите. И двете са написани хубаво, докосват !
  • Привет, Лили. Благодаря. Първата възможност е по- хубава, нали?
    Скити, тъй като предизвикателство е посветено на 20 годишнината на сайта, реших да свържа мое произведение с такова, което да ме е развълнувало в първите месеци от моята регистрация тук. Избрала съм се едно такова. На Жанет Велкова. Да видим дали ще успея да напиша нещо прилично и към нейното. Целта ми е да ви върна малко назад в годините.
  • Успех, Ирен! Хубаво вдъхновение се е получило!
  • Успех, Ирен! Много е хубаво!
Propuestas
: ??:??