21 ago 2018, 19:20  

Потъжи 

  Poesía
785 7 16

Бягай. А ранените шибои...

Бягай. А разцъфналия зной...

Бягай. А сърцето на прибоя

кой ще утеши, незнайно кой..

Бягай. Тъй ми шепнат сетивата.

Шепнат и солените уста.

Накъде, краката ми са корени,

срастнали с пръстта на участта. 

Накъде, когато си в очите ми,

по- желан от болка, щедър като в сън..

Накъде да бягам, виж вълните

огърлици пяна нижат вън...

Погледни след тебе по скалите

мъртвите цветя погребва с стон

черното изтръпнало море. 

Потъжи за вечността му —

то не може  да умре.

 

 

© СК Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??