27 sept 2017, 8:58

Прах 

  Poesía » Otra
610 8 21

Живях във грях
          и тлен копнях.
Желах... Презрях
          и свян и страх...

Страстта познах,
          в пожар горях -
мечтах, летях,
          ридах, не спах...

Света ругах,
          срама разбрах.
С смъртта на шах
          без цар играх.

Мечти и смях
          в дланта събрах
и сто от тях
          в мазе скатах.

Живях с монах,
          бедняк прибрах,
Захвърлих грях
          и плач, и страх...

Дърво посях,
          любов ковах,
и туй узнах -
          без дух сме прах. 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??