10 may 2018, 15:29

Прах 

  Poesía
282 1 2

Поръсен с прах от стар часовник

събрал на времето, тъгата и смеха...

Поръсил прах от паяжина и събрал росата

побил на кол истрадала душа.

 

Светът го стрешна със живота

тоз същият изпълнен с горчивина...

Но истински, показал му живота

живота, радост и мечта – преди смъртта.

 

Защо не спиш... попита го съдбата!?

Защо тревожно в тъмнината ти стойш?

Защо избягваш светлината!?

Човек ли си... или на дявола си се предал?

 

Или във самотата своя

със вяра във доброто сам стойш

усмихваш се, макар горчиво...

казваш си това съм аз.

 

Не се стахуваш даже да загубиш

Не се страхуваш даже да умреш...

Но истински копнееш да обичаш

затуй се бориш със смърта!

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Приятелю!Сърдечно БЛАГОДАРЯ!
  • Душата на поета "копнее да обича" и се бори срещу всеки фалш и поквара на днешния свят, дори и срещу "смъртта".
    Много умело написано стихотворение, което ни разкрива истински важните неща в един човешки живот: мечтата към духовно извисяване и трепетния досег до чистата любов.
    Поздравявам те сърдечно, Приятелю и поставям стиха ти в любими!
Propuestas
: ??:??