Прихлупва облаче света
и в бялото се гмурва птица.
Размахва вятърът крила
след слънцето – залязваща жълтица.
Пищи, високо в падащия здрач
сред своя полет лястовица.
Подсвирква кос, врабци крещят.
Изгрява първата звездица.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados