12 feb 2020, 7:58  

Прегръдка в нищото 

  Poesía » Filosófica
1265 7 8

ПРЕГРЪДКА В НИЩОТО

 

Отдалечихме се. С години.

И стана някак постепенно.

Ти се разсърди. Без причини.

Аз в самотата хлътнах. Смело.

 

И после замълчах. Завинаги.

Упорството те бетонира.

Какво пък, свикнах. Вече стига ми

с теб да се дирим из Всемира.

 

Замръзва тишината в мене.

А чашата те е погълнала.

Часовникът ми спря да стене.

И прахоляк ме дави в ъгъла.

 

Внезапно, знам, ще стане страшно,

един от нас ако си тръгне.

Смъртта ли трябва да дочакам? –

поне веднъж да се прегърнем.

 

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??