22 ago 2015, 10:14

Приятели и врагове 

  Poesía » Otra
377 0 4


Приятели и врагове


чергарите

опъват своите аритмии и ги закачат

да къкрят

върху пламъка на вечните надежди

и щом запушат

пият с ярост в милостта на здрача

първака

на човешките свети недели

в постелите

на пясъчните църквички и катедрали

сънуват

в митове и притчи своето си избавление

изчезват

като смъртници посланията на земята

и няма кой

в покоя им да ги потърси за да ги намери

 

пълзящи птици

в сигурност гнездят

по изоставени от своите стени

в бензиновия свят ни жив

да ги ожалиш прелетените страни

ни мъртъв да признаеш

че съдбата им е кучка

 

 

отдавна знаем се със пътя

приятел съм

със всичките му времена

и враг съм

на противния му навик

да тегли пръв

на хоризонта правата черта

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??