22 ene 2011, 9:22

Пролетни кълнове 

  Poesía » Otra
598 0 10

Утринното слънце

грейна в мойта нива

и кълни от зрънце

ново цвете. Живо.

 

Весело затича

заю по чукари.

Пей оркестър птичи

в сънните дъбрави.

 

Нива e поена

моята поезия –

римите поема

и разцъфва... фрезия.

 

Бавно, бавно тука

орната й бърна,

жадна за капчука,

радостта ми върна.

 

С приказката тая

в пролетна омая

тебе ще приспивам.

 

И съвсем накрая,

сякаш сме пред рая –

светло се засмиваш.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??