30 ago 2009, 14:23

Рано-рано 

  Poesía » Otra
573 0 10

Виж, мъглата слиза към дерето.
На небето – слънце и луна.
Още не събудено селцето -
плис очите хладна светлина.

Като че светът ни е загърбил.
Но и гърбом, пак се грижи Бог!
Ей го там, до спирката, на стълба
се е бялнал втори некролог.

Чудя им се само на ината!
Тия селски дядобаби, дето
без да се отбият в общината,
от градината – и на небето.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??