30.08.2009 г., 14:23 ч.

Рано-рано 

  Поезия » Друга
571 0 10

Виж, мъглата слиза към дерето.
На небето – слънце и луна.
Още не събудено селцето -
плис очите хладна светлина.

Като че светът ни е загърбил.
Но и гърбом, пак се грижи Бог!
Ей го там, до спирката, на стълба
се е бялнал втори некролог.

Чудя им се само на ината!
Тия селски дядобаби, дето
без да се отбият в общината,
от градината – и на небето.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??