19 nov 2022, 5:53

Разбойник, но e мой 

  Poesía » Otra
726 5 9

Обрали са ме! Като по учебник –

две щипки сол и люспичка от пясък.

Разбойникът с години ме е дебнал,

тършувал и в косите ми за блясък,

и в шашавите нощи за отрова!,

и в шибания люляк за надежда!,

и в стиховете здраво се е ровил,

но тях небето ще си ги подрежда...

 

Каквото взел – халал!

На мен се пада, да хвърля ръкавица за двубой.

Направо, казваш, него да открадна!

Разбойник е животът.

Но е мой.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??