/ история по снимка/
Превърнах се в гарван,
снова между тук и отвъдното.
Смъртта е невярна,
отнася мечтите несбъднати.
Получих облага-
очите ми всичко разнищиха.
След мене веднага
зазидал си бързо огнището.
Ламтиш за богатство
и търсиш в жените спасение.
Щом някоя пасва-
направил си топ попадение.
Привлече ме с думи,
с красива усмивка на устните,
омая ме умно.
Измамник си ти, от изкустните.
Душата заграби,
парите и всичко постигнато.
Разбрах, че съм слаба
и скоро видях се отритната.
Това не ти стигна,
мерзавецо! Медът се услажда
и в теб се надигна
за власт ненаситната жажда.
Убийствена тя е,
безкрупулна и прокълната.
И ето го края-
сляп куршум и тялото в реката.
Пред лика на смъртта
черен гарван се стрелна към мене.
Полетях над света
с подарени крила, възродена.
Знам защо не умрях,
имах работа тука да свърша.
Разпозна моя смях.
Затова ли ръцете си кършиш?
Няма милост за теб,
а и няма къде да се скриеш.
Не вади пистолет,
този път ти от болка ще виеш.
Ще броя до едно,
само толкова ще ти отпусна,
малко гнило зърно!
Без усилие с клюн ще те хрусна!
Изведнъж притъмня.
За възглавница тук ще ти служи
само твърда земя.
А отгоре - изсъхнали ружи.
23.03.24
Нина Сариева
https://pin.it/5KoxW4Gzb
/ линк за снимката/
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados