Полусенки, получувства в полунощ...
Една любов, разполовена с нож.
Полуизгрев, полуслънце в полуден –
едната част за теб, една за мен.
Полузалез, полумъка в полумрак,
пътеките ни се разделят пак...
Полузвезди, полулуна и полустих,
съмненията ти така и не простих.
Полугордост, полуобич, полустрах,
парченца от смеха ти си събрах...
Полупесен, полудуми, полустон,
намерих им в сърцето си подслон.
Полуистини, дори полулъжи –
това ли искаш, моля те, кажи!
Полулюбов в една полудуша,
не, нямам време вече да греша!
© Рада Димова Todos los derechos reservados
и актуално послание! Толкова сме свикнали
с "полунещата" и "полуистините" , че дори ги приемаме за нещо
съвсем нормално, без да осъзнаваме, че всъщност
не сме вечни, че живота е твърде кратък, за да се самозалъгваме
с "полущастие" ... Поздрави!