4 abr 2019, 22:26

Рибарска неволя 

  Poesía » De humor
730 4 10

Лениво влачи се раката

покрай старата върба,

черга шарена с краката

мачка хубава жена.

 

От косите й златисти

капе слънчева роса,

грейва перлена усмивка

щом погледне към брега.

 

На столче седнал е рибарят

с кенче бира във ръка,

залага въдицата стара,

но забравя за стръвта.

 

Тя усмихнато го кани

чергата да отнесат,

в къщи имала шарани

двама ще се нагостят.

 

Допива бирата набързо,

такъмите си той събра,

на снопче чергата завърза

последва дивната жена...

 

Шаран от магазина купи

доволен крачи към дома,

етикет в пликът се случи,

леле мале, ами сега!!!

 

 

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??