Лениво влачи се раката
покрай старата върба,
черга шарена с краката
мачка хубава жена.
От косите й златисти
капе слънчева роса,
грейва перлена усмивка
щом погледне към брега.
На столче седнал е рибарят
с кенче бира във ръка,
залага въдицата стара,
но забравя за стръвта.
Тя усмихнато го кани
чергата да отнесат,
в къщи имала шарани
двама ще се нагостят.
Допива бирата набързо,
такъмите си той събра,
на снопче чергата завърза
последва дивната жена...
Шаран от магазина купи
доволен крачи към дома,
етикет в пликът се случи,
леле мале, ами сега!!!
© Миночка Митева Все права защищены