21 nov 2006, 10:01

Рисувам огън 

  Poesía
600 0 8
Рисувам огън.
Ветрове на пустини.
Заливи.
Онова крехко цвете,
което остана като отворена
длан.
Живо.
И нека да се усмихват.
И да говорят.
Думите им се пукат
като кръста на старци
превити
в изба на зимата.
Тяхната зима,
където ръцете опипват
земята сълзяща
(по-дълбок е винаги гробът).
И като куче да скачат
за кокъл.

Рисувам Oгънят.

© Божидар Пангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??