И диша, и тупти плътта
във обло съвършенство.
Невидимо отвътре даже за Равел
е болерото древно.
Пулсира болка, плиска се вълна,
прелива съсъдът, залива сушата.
Дъх първи - тишината оглуша.
И няма, и заслушана.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados