14 oct 2013, 17:22  

С цвят на есен 

  Poesía » Del paisaje
797 0 21

Някъде зад хълма слънцето изтлява,

в багри се опива всичко изведнъж,

есента присяда тука прималяла,

рони в шепите ни плод и зряла ръж.

 

С цвят на дюля въздуха запалва,

клоните въздишат подир всеки лъч,

летен спомен по косите ни погалва,

бързо отлетява в листопаден златен дъжд.

 

Есента полите си навред разстлала,

със палитра пак лудува във ръка,

неусетно цял урок ни е предала,

как да сътвориме свят със красота.

 

© Сеси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??