От ума ми влиза и излиза,
вече трета откачалка бърза,
доктор усмирителната риза,
някак нескопосано ми върза.
Даде шепа хапчета и рече:
— "Никой не остава непораснал,
време ти е, остаряваш вече!
Ни си Василиса, ни прекрасна!"
Психодиспансерът – три етажа,
всичките прозорци са с решетки.
Само на ушенце ще ви кажа –
докторът си прави криви сметки.
Хапчетата дадох на портиера
и сега го вижте – старец същи.
Шапка невидимка щом намеря,
даже на Луната съм си вкъщи.
Джейми пак с фенерчето ми свети,
Пипилота ми услужи с коня...
Някъде по другите планети,
с малък Принц пак детството си гоня...
Та не знам дали съм Василиса,
но ще съм си същата до края.
С мен и медицината се слиса,
да пораствам просто не желая!
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados