20 ago 2009, 15:40

Самоотричане 

  Poesía » Civil
555 0 2

Защо стоиш,

а Вулканът изригва пред теб?

Защо скърбиш

за света, който сам си презрял?

Защо скимтиш, неудачник пропадащ?

Защо?

Погледни как всичко пропиляваш.

Не от горест или пък шамар,

не от страх или самотен полет.

Не искаш да си оцелял!

Спасен ще бъдеш...

но кога ще стане?

И тук отново, свеждайки глава

почти безсилен вече,

изтощен до болка,

подаваш ми безжизнено ръка,

за да ти дам от следващата доза.

© Радостина Попова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??