Aug 20, 2009, 3:40 PM

Самоотричане 

  Poetry » Civilian
559 0 2

Защо стоиш,

а Вулканът изригва пред теб?

Защо скърбиш

за света, който сам си презрял?

Защо скимтиш, неудачник пропадащ?

Защо?

Погледни как всичко пропиляваш.

Не от горест или пък шамар,

не от страх или самотен полет.

Не искаш да си оцелял!

Спасен ще бъдеш...

но кога ще стане?

И тук отново, свеждайки глава

почти безсилен вече,

изтощен до болка,

подаваш ми безжизнено ръка,

за да ти дам от следващата доза.

© Радостина Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??