10 ene 2022, 19:28

Щом просна изгрева 

  Poesía » De humor
419 7 20

Луната ми се хили като пъпеш

и лицемерно над съня ми бди.

Ах, само ако мога да я пипна –

ще й оскубя всичките звезди!

 

Направо като агънцата блеят:

броиш до сто, а те безброй роят.

Безсънно клати се и полилеят,

но в мрака жиците му не горят.

 

Пропирала на нощната тарифа –

щом просна изгрева на туй пране

по-бодро някак, по кръчмарски рипам,

а тя се включва на режим спане. 😊

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??