Смъртта
Останал сам в мрачната си стая.
Сумрачната светлина събуди
радостта му. Яростни пулсации
се появиха пред разширените
му зеници. И тогава той разбра,
че мрачната тишина, която го
заобикаляше отвсякъде.
Отнякъде извираше пулсиращо
и неизбежно присъствието на смъртта,
която той очакваше с нетърпение.
Тя се появи от тъмнината
и бавно тръгна към него,
а той беше щастлив за първи път.
© Димитър Todos los derechos reservados