30 may 2012, 23:43

Спасителна форма 

  Poesía » De humor
918 0 5

Минавах си по главната (във нета),
така спокойно и замислено вървях,
превключила на скорост римотрета,
когато поздрав странен там съзрях…

Пишеше „Здравей, как си, Красота?”
Стъписах се… За мен ли се отнася?!
Оглеждам се – тук друга няма… да!
Е, ще отвръщам (надроби си каша)
 

Предполагам… сте се припознали.
Не ми е името ни Красота, ни Блян...
Мама и татко друго име са ми дали,
харесвам си го (и наизуст го знам).
 

Така че, отминете ме, продължете
и въпросната (как беше?) Красота
на друго място Вий си потърсете...
Простете и ме извинете! Та така…
 

Така приключих (мислих си поне)
с въпросната,  стигнала ме грешно.
Съсредоточих сетивата за… О, не!
Пак същият… И скайп иска, спешно.
 

Не Ви разбирам. Какво тук става???
Нали вече казах -  имате грешка!
Аха... за Вас това е може би забава...
А за мен - загуба на време (тежка).

"В скайп да пишем” (плочата върти)
Нима там името ми ще е в промяна?

Отново съща ще съм, Вие същ (уви)
в различни пътища вървиме двама!
 

И замлъкна. Най-после в тишина
настроих се да сетя вдъхновение…

Не се случи… Но осъзнах смисъла
на учтива форма Вие – за спасение!
 

Продължих по главната (във нета),
макар и без творба (невдъхновена),
макар в миг с глупостите му заета,
макар без име Красота… Спасена!


29.05.2012г

цикъл "Усмихващи случвания, случайни усмихвания" 


© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??