Стъмни се изведнъж.
Облаци притиснаха полето
и дъжд оловен птиците подгони.
Бурен вятър класовете залюля.
И селото се изпоплаши,
сгуши се и онемя...
Внезапен трясък се изкиска
и ехо гневно над равнината се разля.
Но само миг, миг бе това...
Ехото в избистрената вис замря.
Усмихна се денят,
окъпан в облачна роса.
Прекършена снага изправи
клюмнала трева.
Излетяха над гората птици –
от песни пак просторът ще ехти.
Забърза и реката,
изплашената равнина да навести...
Стихията от своя гняв се умори
и зад хоризонта бистър
някъде избяга и се скри...
Над полето тишина отново се роди!
© Павлина Иванова Todos los derechos reservados