Стърготини
Изглежда, повече не мога да издържам.
Усещам, как във мен се насъбра
и искам, ако мога, да изстържа
със нокти, наслоената ръжда.
Но маникюрът ми, макар и твърд, се чупи.
Със нокти, не ще стане мойта сметка.
Ще трябва да отскоча и си купя
от близкия пазар, метална четка.
Ръждата ще превърна в стърготини.
Така съм чувала, почистват се душите.
Защото много ме боли от думи,
като стрели, забити във ушите.
И няма да предпазя с двете лапи
слуха. Дори ще си направя снимка.
Ушите си ще разкрася със тапи.
А на устата съм отдавна със сурдинка.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados
Ник, аз съм традиционалистка и не признавам новите стандарти. Та грамажът при мен е в троен размер. Има един израз- "голяма душа". .