11 oct 2015, 18:47

Съблякох лятото от себе си 

  Poesía » Civil
975 2 18

Съблякох лятото от себе си

в лагуните на тихите бездумия

и слънцето, до болка сребърно,

обидено се плъзна по гърба ми.

 

Петата ми ужили залезът

край онова море - на Афродита,

и дълго в болката му алена

сърцето ми ще куца упорито.

 

И ще се връщам тук наверно

с Луната - като Одисеев кораб,

превърнал себе си в таверна,

в която лятото танцува "Зорба".

© Владимир Владимиров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??