Съдбата чертае
Като лъкатушещи змии,
две криви към далечината,
пътят на две осъдени души
за една любов чертае съдбата.
С огнена искра определя
точната дата, без отсрочка,
в която да е сляпата неделя,
а кривите в пресечна точка.
Тогава да пламне искрата
в любовен огън, изгарящ
в пламъци бурни сърцата,
душите влюбени опустошаваш!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados