23 may 2014, 9:27

Съмнения 

  Poesía
822 0 2

                       Гласът на совата – отправна точка

                       на моето пътуване в нощта...

                       Между звездите лъкатуша

                       и само дрезгавият вик на нощен влак

                       ме връща на земята.

                       Нощта трепти в очакване...

                       Не мога да реша.

                       Не искам да остана тук, 

                       но да си тръгна – и това не мога!

                       И пак съм тъмносива –

                       мастилените ми съмнения

                       ме правят непрогледна, тъмна,

                       непонятна дори и за себе си.

                       Не искам да остана тук,

                       но да си тръгна – и това не мога!

                       Да оглушея би било добре,

                       та да не чувам дрезгавия зов

                       на заминаващите нощни влакове

                       и повика копнежен на нощта...

© Мариана Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Eх, момиче! Написала си много хубав стих, а не можа да почувстваш стиха ми "Облачен растер". А точно ти беше тази, която можеше да го почувстваш. От мен - най-висока оценка за поезията ти!
  • Връщам се пак и пак тук, вече колко дни... привлечена от една дрезгавина.
    От дълбините душевни е излязъл този стих.
    Почувствах го.
Propuestas
: ??:??