3 ago 2022, 22:45  

Тайнопис 

  Poesía » Formas graves
240 3 6

ТАЙНОПИС

 

Последната трева е закъсняла.

Реката чака златната вода.

С целувката си – смъртоносно бяла,

ноември бързо слиза над града.

 

Брокатеният залез изтънява –

трепкаща през здрачината нишка.

И късно изкласилата кощрява

рони се в набъбващата киша.

 

В мъглата се размиват силуети –

художници, пройдохи и поети

на зимата гадаят снегописа.

 

Дали среднощ в душите си несретни –

от страх и от предчувствия превзети,

намират непреходния му смисъл?

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??