5 sept 2023, 8:20

Топлини 

  Poesía
138 0 0

Те идват срещу мен усмихнати.

И тъжни…Различни.Поглеждат ме,

изпърво боязливо, и доловили

тайните си издъхват.

И отново е пълно с присъствие.

 

Те идват сякаш морски вятър,

събрал мечтите на вълните уморени,

разказва своята приказка; нататък

и нататък все я носи, дето сгрени

от шепота заспиват гларусите.

 

Те идват като пречистване.

Винаги изненадващо…

Така се изненадваме,

когато след дълга забрава

отново се видим.

 

Не се сърдете,че изстивам!  

© Петър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??