24 oct 2012, 13:28

Туптящо 

  Poesía » Versos blancos
588 0 0

Досаден момент

на очакване тъпо, 

думи две разменени

неудобно висят.

 

Силуетни пейзажи 

от забързани хора

мълчаливо препускат,

не оставят следа.

 

Аз напук те обичам

в твоя собствен портрет, 

но пресеква гласът ми,

щом те видя пред мен.

 

А тълпата препуска,

без да виждам защо,

накъде и дали 

има смисъл от нея.

 

В нея си само ти, 

без нюанс и без фон,

едноцветна картина - 

твойте черни очи.

 

Само те побеждават

мойта жажда за думи

и остават безмълвно 

туй туптящо сърце.

 

Ала как да изкажа

колко влюбено бие

то за твоето умно 

и прекрасно лице?

 

Ето пак подминавам 

теб и тихо тая

туй, що искам да знаеш, 

ала нямам слова. 

 

 

24 октомври 2012 година

София 

 

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??