Досаден момент
на очакване тъпо,
думи две разменени
неудобно висят.
Силуетни пейзажи
от забързани хора
мълчаливо препускат,
не оставят следа.
Аз напук те обичам
в твоя собствен портрет,
но пресеква гласът ми,
щом те видя пред мен.
А тълпата препуска,
без да виждам защо,
накъде и дали
има смисъл от нея.
В нея си само ти,
без нюанс и без фон,
едноцветна картина -
твойте черни очи.
Само те побеждават
мойта жажда за думи
и остават безмълвно
туй туптящо сърце.
Ала как да изкажа
колко влюбено бие
то за твоето умно
и прекрасно лице?
Ето пак подминавам
теб и тихо тая
туй, що искам да знаеш,
ала нямам слова.
24 октомври 2012 година
София
© Ангелина Кънчева All rights reserved.