Режа морковите на едро,
На четири – зеления домат.
Цяла една хрупкава зелка,
И малко целина за аромат.
Спусне ли се есенната мъгла,
Приготвям бидони и буркани.
Пълня ги със спомени от лятото.
Затварям ги плътно. И се надявам.
Полетят ли ятата от грачещи врани,
Западат ли червени и жълти листа.
Посегна ли към карираното одеяло –
Знам, време е за поредния кръговрат.
Компоти, сладка, туршии и ракия.
Да, знам, всичко има в магазина.
Защо се запасявам ли? За да вярвам,
Че ще изкарам и тази зима...
© Ваня Накова Todos los derechos reservados