Косите й - могъщ водопад,
спускат се с мрака на вечер беззвездна.
Очите й, с лешников цвят-
тайнствена и дълбока космическа бездна!
Усмивката й - обедно слънце,
дарява всички със свойте лъчи.
Младостта й - житено зрънце,
с богата реколта ще я дари!
Тялото й - фиданка зелена,
младо дръвче, непознало плода.
Душата й - цяла Вселена,
дала подслон на милиарди слънца!
© Калин Пантов Todos los derechos reservados