28 sept 2009, 12:19  

Тъга - полутон 

  Poesía » Del paisaje
3155 0 27

Тази есен е някак различна .

Не златее – сивее безлично.

Само паднали сухи листа

прошумоляват в краката ми.

 

В прегръдката на залези хладни,

самотни врабчета се реят.

Сякаш душата ми старее,

изпъстрена само с пастели.

 

Няма го, няма топлия вятър,

с пръсти да среше косата ми,

да седна притихнала на коленете му

и да напиша две-три весели строфи.

 

Ще взема да обиколя земята -

и ей тъй, както си ходя,

на Ван Гог да срещна душата…

 

И после ще нарисувам слънчогледи.

 

 

19.09.2009 г.

Весела ЙОСИФОВА

 

 

МУЗИКА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??