Градих ти образа с години,
сега се питам, чудовище ли сътворих.
Нрав - стоманен, а душа на дете,
така да оцелееш, не ще съумееш.
Смачкват порива ти още във зародиш,
защото ти си по-различен, неразбран.
Овца от стадото, но с вълчи нрав,
но и в глутница не можеш да живееш.
Да търсиш щастието не успяваш,
все някой ще те заблуди в гората.
Дори една надежда да таиш,
с писък се разбива във стената.
© Пепи Оджакова Todos los derechos reservados
нито "овца" нито "вълк" какво сме тогава?
Можем ли да намерим мястото си?
Прекрасен стих породил в мен много въпроси