Слънцето припича силно,
над тревата - мараня,
протяга се лъвицата лениво
и облизва своите деца.
До вчера мляко сте бозали,
но вече време е за лов,
не искам никой да се жали,
започвам първия урок.
Животът в джунглата е труден,
ще оцелее най-смелият от вас,
не искам никой да е муден,
а заедно до сетния ви час.
Зебрата е много силна,
а жирафът тъй висок,
ще ви е нужна двойна сила
и много по-голям отскок.
Биволчето се укрива
сред безброй заострени рога,
тук ви трябва лъвска сила
и организация добра.
Хипопотами и крокодили
живеят в буйната река,
бъдете много предпазливи
щом сте близо до брега.
В храсталака вече дебне
свирепа петниста хиена,
ще се опита да открадне
храната от вас уловена...
Бъдете задружни и смели,
всяка битка ще свърши добре,
сърцата ви лъвски големи,
са част от велики царе!
© Миночка Митева Todos los derechos reservados