10 mar 2008, 15:46

Усмихна ме мОмче с конче 

  Poesía » De humor
589 0 7

Тръгнах вчера за герана:
исках рано вода да налея,
само че насред мегдана
изтървах менци да се смея.

Чернооко младо мОмче,
едно лично, па напето,
ръка води буйно конче,
нейде идат от полето.

Отстъпих, път да сторя,
а то рече: „Моме, мини"
аз се чудя, дали да споря
зарад белите ми веч коси.

Баба съм си, по снагата...
Я то как с дума ме засмя.
Леко стана ми на душата,
отвътре младост ми видя.

(а)


10. 03. 2008 г
(цикъл "Похортували си баби млади")

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??