28 may 2024, 7:59

Усмивката 

  Poesía » Verso libre
144 0 0

       У С М И В К А Т А

 

Усмивката на нашата планета

нащърбена от мегаполиси,бълващи пушеци,

шизофренично оглежда Космоса спретнат

и с надежда напрегнато се ослушва...

 

Малките,щъкащи вечно човечета

все по-намръщено се оглеждат,

започват нови войни,окрилени от фалшиви надежди,

чрез които присаждат глобалния рекет.

 

Джокондата продължава загадъчно,да се усмихва,

Чаплин танцува Най-Великия Танц с Насъщния Хляб,

поддържайки мило и тъжно бодрия ритъм,

но светът за тези усмивки почти вече е сляп.

 

Единствената надежда е в новите поколения,

заредени с Мощна Енергия,Компактна и Свята,

бълваща Изконни,Извечни Прозрения,

отговорни за Светлото Бъдеще на Земята.

 

Детската усмивка гарнирана с бебешко гукане,

адмирира магията на любовните страсти,

полага основите на Универсална Нова Наука

и открехва Триъгълника на Човешкото Щастие.

 

09.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??