У С М И В К А Т А
Усмивката на нашата планета
нащърбена от мегаполиси,бълващи пушеци,
шизофренично оглежда Космоса спретнат
и с надежда напрегнато се ослушва...
Малките,щъкащи вечно човечета
все по-намръщено се оглеждат,
започват нови войни,окрилени от фалшиви надежди,
чрез които присаждат глобалния рекет.
Джокондата продължава загадъчно,да се усмихва,
Чаплин танцува Най-Великия Танц с Насъщния Хляб,
поддържайки мило и тъжно бодрия ритъм,
но светът за тези усмивки почти вече е сляп.
Единствената надежда е в новите поколения,
заредени с Мощна Енергия,Компактна и Свята,
бълваща Изконни,Извечни Прозрения,
отговорни за Светлото Бъдеще на Земята.
Детската усмивка гарнирана с бебешко гукане,
адмирира магията на любовните страсти,
полага основите на Универсална Нова Наука
и открехва Триъгълника на Човешкото Щастие.
09.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев All rights reserved.