24 nov 2012, 15:07

В лапите на любовта 

  Poesía » De amor
807 0 11

 

---

 

По котешки пристигна любовта.
Надъхана със страст. По гръб не падна.
Остана цяла рижата тафта.
Запомних я за мойта слабост гладна.


Зад всеки ъгъл дебнеше в мъгла.
Запомних я  с дъха ù по гърба ми.
Бе косъмът ù жертвена игла
и с кожата ù шиех си тюрбани.

Последва ме на хищник с хитростта.
Запомних я с безшумната походка.
Под лапите ù стенеше пръстта,
открила ласки в острите ù нокти.

Внезапно срещу мен заобли гръб.
Настръхна във зелено. И засъска.
Запомних я  с отровен кучи зъб,
пострадал пръв от жлъчните ù пръски.

От жертвите строеше ешафод.
Не вярваше, че дните ù ще свършат.
Запомни ме в деветия живот,
защото аз сама ù го прекърших!

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??