24 abr 2011, 20:04

Вдъхновение 

  Poesía » Otra
626 0 0

       ВДЪХНОВЕНИЕ

 

Открехнах 

врата непозната.

Прекрачих загадъчен праг.

Стихия ме грабна

ОТТАТЪК,

в трептящ

от вибрации

свят.

 

Уда́ри ме гръм

и разтъ́рси

унилите ми сетива.

Светкавица мощна откърти

от мен

вкаменени слова.

 

Което очите видяха,

и чух,

и докоснах,

и знам –

с поток от енергии

вля се  

в сърцето ми –

бликащ фонтан.

 

Изригна у мен

предузнание

и детерминира

на кръст

магически звездни послания.

Отля

мисълта ми

калъп.

Попи́ в него

страст хаотична –   

клокочеща

чувствена смес...

 

... Изпърха с криле

неизричан,

невиждан,

нечуван куплет...

 

 

© Димитър Луканов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??