Вече е бяло
/посветено/
Как пресметливо
ни срещна съдбата,
във времето, необичайно.
И прозорливо
ни вкара в играта.
Да, няма нищо случайно!
Ти беше жаден.
Със поглед тъжен.
И сетива приковани.
За любов, гладен.
Много затъжен.
И със изтръпнали длани.
Аз пък се смеех.
За да прикрия
дяволската си уплаха.
Всъщност, не смеех
да се разкрия
колко бях слаба и плаха.
От непознат,
ти се превърна
в мой мускетар и любовник.
Глухият свят
се преобърна.
За това ти си виновник!
Цветно начало!
Бързо премина
в радости, във тревоги.
Вече е бяло...
Че ти замина
някъде горе, към Бога.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados